Για τη Συλλογή του ιστολογίου αυτού

Σας καλοσωρίζω στο ιστολόγιο αυτό και σας εύχομαι καλές Έρευνες, Ανακαλύψεις, Οραματισμούς, Κατανοήσεις, Διαφωτισμούς.
Το ιστολόγιο αυτό είναι μια προσπάθεια συλλογής των αξιόλογων προσπαθειών να μεταδωθούν οι γνωστές ή μη, γνώσεις, που δώθηκαν στα Ελληνικά με κόπους υποτιτλισμού ή φιλμικής δεξιοτεχίας με όραμα και με συνείδηση δημοσιογραφικής ανησυχίας και εγκυρότητας.
Εύχομαι να εμπλουτίσει το οπτικό σας πεδίο και να το διευρύνη όπως έκαναν και σε εμένα σε διαφορετικό βαθμό και πεδίο το κάθε ένα τους.
Δεν υπάρχει κανένα υλικό ώφελος από τις παρουσιάσεις των ταινιών ή των ιστοσελίδων - παραπομπές - διασυνδέσεις αυτής της ιστοσελίδας.
Η σειρά των βιντεο-αναρτήσεων είναι τυχαία και τα σχόλια μέσα στις αναρτήσεις, από τους ίδιους τους δημιουργούς τους ή αυτούς που απλά τα δημοσίευσαν στο διαδύκτιο.
Παρακαλώ αν κάποια ταινία δεν λειτουργεί πλέον επικοινωνείστε μαζί μου και ίσως μπορέσω να την αντικαταστήσω. Συνήθως η βλάβες αυτές προέρχονται από τις ιστοσελίδες που τις δημοσίευσαν για ποικίλους λόγους.

Έχετε υπ'όψιν σας αυτή την ιστοσελίδα:

Discoveries - Researchings - Visions - Understandings - Enlightments

Έχει παρόμοιες ταινίες στα Αγγλικά και αν θέλετε να μεταφράσετε κάποια συνεισφέροντας στην ελληνόφωνη διάδωση της γνώσης, κάθε προσπάθεια είναι αξιέπαινη.
Για βοήθεια υπάρχουν αυτές οι προτάσεις για το πως μπορείτε να το πραγματοποιήσετε:

Εργαλεία Επεξεργασίας Ταινιών

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Η Βαρβαρότητα της Εξουσίας (σε 11 μέρη)

Μέρος 1ο



Μέρος 2ο


The Evilness of Power (Greek Subtitles) PART 2 - Watch today’s top amazing videos here

Μέρος 3ο



Μέρος 4ο



Μέρος 5ο



Μέρος 6ο



Μέρος 7ο



Μέρος 8ο



Μέρος 9ο



Μέρος 10ο



Μέρος 11ο



Cres45
Ολόκληρη η ταινία είναι επίσης εδώ:
http://www.veoh.com/browse/videos/cat...

To Evilness of Power (Η Βαρβαρότητα της Εξουσίας) είναι μια συρραφή βίντεο σε μορφή ταινίας που παρουσιάζει τις ελευθεριακές ιδέες και αρχές πάνω στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας, αναδεικνύοντας τα ριζικά αίτια αυτών, και τον αντίκτυπο που έχουν, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ταινία απαντά σε ερωτήματα όπως: Γιατί η ιεραρχία είναι η πηγή κάθε κάκου, πόσο στα αλήθεια η δημοκρατία εκφράζει την δημόσια εντολή, πόσο ευάλωτη είναι η φύση του ανθρώπου στους θεσμούς και κατά πόσο επηρεαζόμαστε από αυτούς, γιατί το κέρδος έχει μεγαλύτερη αξία από την ίδια την ζωή, πως οι άνθρωποι κάτω από ομαδικές συνοχές μέσα σε ένα θεσμικό ρολό κάνουν πράγματα που δεν θα έκαναν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, πως λειτουργούν τα κράτη και γιατί τα μεγάλα κράτη δεν χρειάζονται εξουσιοδότηση, πως οι πολιτικοί προετοιμάζουν το πληθυσμό για πόλεμο, τι είναι κράτος και σε τι χρησιμεύει, πως η ιεραρχία περιορίζει την δημόσια εντολή για να προωθήσει τα συμφέροντα των προνομιούχων, γιατί οι άνθρωποι διαπλάθονται μέσα στον καταναλωτισμό και τι ικανοποιεί αυτός.

Επίσης πως τα αθλητικά είναι ένα παράδειγμα πολιτικής κατήχησης στο σύστημα, η σύνδεση της πολιτικής και του Hollywood, η εικόνα των Αράβων στις ταινίες και πως δικαιολογείται ο πόλεμος μέσα από αυτές, ποια είναι η τακτική της προπαγάνδας στο πολίτικο σύστημα μέσα από την φαινομενική σύγκρουση αριστεράς και δεξιάς, σε τι χρησιμεύει πραγματικά ο εθνικισμός και ποιους επωφελεί, ποιος ο ρόλος των ΜΜΕ στην δημιουργία συναίνεσης και στην λήψη αποφάσεων, πως τα ΜΜΕ επιβάλουν περιορισμό στο πολιτικό και ιδεολογικό σύστημα, τι είναι το μοντέλο προπαγάνδας, ο ρόλος των διανοούμενων στο να επηρεάζουν την κοινωνία, πως τα ΜΜΕ επιβάλουν τον καταναλωτισμό, ποια η ψυχοπάθεια στο άτομο και στις εταιρίες και τι κοινό έχουν, πως μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει το σύνολο της κοινωνίας αντί του κέρδους των προνομιούχων, γιατί η αίσθηση της ταυτότητας δεν βασίζεται στην ιδιοκτησία μας αλλά στο τι πραγματικά είμαστε, ποιος είναι ρόλος της ύπαρξης ιδιοκτησίας, πως η εργασία μπορεί να γίνε από ένα απλό μέσο επιβίωσης η μεγαλύτερη ανάγκη στη ζωή, και τέλος πως μπορεί πραγματικά να επιτύχει ο ελευθεριακός σοσιαλισμός.

Περιέχει ομιλίες των: Noam Chomsky, Murray Bookchin, Erich Fromm, Howard Zinn, Michael Albert, Jonh Zerzan, Michael Parenti, του ψυχολόγου Philip Zimbardo, του φιλοσόφου Mark Kingwell, του συγγραφέα Jack Shaheen, της συγγραφέως Arundhati Roy, του ψυχολόγου Robert Hare και άλλων.

Η ταινία είναι δημιουργία του αναρχο-συνδικαλιστή mr1001nights
http://www.youtube.com/user/mr1001nights

Ντέϊβιντ Άϊκ: Ομιλία στην Ένωση Οξφόρδης στην Αγγλία - 9:14



alexpepe1234

Παρουσίαση του Νέϊβιντ Άϊκ στην Ένωση Οξφόρδης με Ελληνικούς υπότιτλους

ΒΙΒΛΙΑ του Συγγραφέα: ΑΙΚ ΝΤΕΙΒΙΝΤ

Ντέιβιντ Άικ - Σύντομη βιογραφία
http://www.geocities.com/xmorfos/planet.htm##1

Συνταρακτικές Αποκαλύψεις του Ντέϊβιντ Άϊκ στον Τζον Ράποπορτ

Money as Debt (ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ) - 46,59 λεπτά

Εγγεγραμμένοι σε αυτή την ιστοσελίδα είναι...

Ένωση Bloggers

Ένωσις Blogger Ημερήσιων Ιστολογίων (πιστοποιημένο μέλος Ε.Β.Η.Ι.)

Γράψτε το email σας/Enter your email address:

Από την ιστοσελίδα/Delivered by FeedBurner

Το θέμα με μεταφράσεις μου και υποτιτλισμούς ταινιών

Discoveries - Researchings - Visions - Understandings - Enlightments

Some headlines and titles at the "Informations and Knowledge" blogsite